Geel: de gemeenschappelijke ruimtes

- Maak uw bijdrage over naar NL 95 TRIO 0320 1310 17 -
ten name van Stichting Vrienden van DufayHuis- 

Wilt u specifiek bijdragen aan de gemeenschappelijke wachtruimtes en gebruiksruimtes van het DufayHuis, vermeld dan bij uw betaling: GEEL

Laat u het liever aan de Stichting over waar uw geld naar toe gaat, vermeld dan WIT.

Voor de inrichting van de wachtruimtes, de gemeenschappelijke overlegruimtes, de balie en de andere gemeenschappelijke ruimtes zijn er ideeën om die prettig in te richten. Zodat patiënten zich welkom voelen.
Zodat de bewoners als artsen en fysiotherapeuten makkelijk met elkaar in contact komen voor overleg over patiënten en dergelijke.

U kunt dan denken aan een gezamenlijk koffieapparaat, maar ook kasten, gordijnen, kunst...alles wat voor de aankleding nodig is. We willen ook graag een "groene wand" om een prettig intern klimaat te realiseren.Dat past bij de opzet van de renovatie om het pand zo klimaatneutraal mogelijk te maken.

Neemt u gerust contact met ons op als u ideeën hierover heeft; actieve inbreng van de toekomstige gebruikers en bezoekers is op dit punt net zo belangrijk als een financiële bijdrage.

Het gezellige café en de tuin worden mede verzorgd door Vondeldorp: Wilt u daaraan als vrijwilliger meewerken of heeft u vragen: https://vondeldorp.nl

Op de site van Vondeldorp staat een zeer informatieve presentatie, van eind maart, met alle plannen en uitleg over de Buurttuin en het Buurtcentrum:
lees meer

Belangrijk: Schenkbelasting

Onze stichting heeft geen ANBI-status. Dat betekent dat wij en u rekening moeten houden met de spelregels van schenkbelasting. Op dit moment (sept. 2021) zijn wij met de belastingdienst in overleg over SBBI-vrijstelling.
In 2021 zijn de jaarlijkse belastingvrije bedragen voor schenkingen tijdelijk met € 1.000 verhoogd: van € 2.244 naar € 3.244  Dit is besloten vanwege de coronacrisis. De verhogingen gelden tot en met 31 december 2021. Daarna worden deze vrijstellingen weer lager. U kunt daarmee rekening houden als u een schenking wilt doen.
Denkt u aan een hoger bedrag, dan is spreiding over twee of meer jaren aanbevolen: een deel nu al in 2021 en daarna in 2022 weer.

zodra we u foto's kunnen laten zien komen die hier!